
W dniach 20 i 23 listopada w Zespole Szkół w Sokołowie Młp. , w ramach projektu „Zwiększenie szans na rynku pracy. Nowa oferta szkolnictwa zawodowego w jednostkach oświatowych powiatu rzeszowskiego” nr FEPK.07.13-IP.01-0037/23 dofinansowanego
w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, PRIORYTET 7 FEPK.07 Kapitał ludzki gotowy do zmian DZIAŁANIE FEPK.07.13 Szkolnictwo zawodowe, odbyły się kolejne zajęcia praktyczne „Zdrowe jest czadowe”.
Tym razem uczniowie zapoznali się z tematyką obiadową oraz zasadami sporządzania posiłków wchodzących w skład podwieczorku i kolacji wg. Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.
W kolejnej części warsztatów uczniowie przystąpili do ćwiczeń praktycznych. Na postawie przygotowanych receptur wykonano:
– zupę krem z gruszki i pietruszki,
– kurczaka w sosie słodko-kwaśnym,
– chlebek bananowy,
– drożdżówki z serem
– bruschettę z salsą pomidorową,
– wrapy z warzywami.
Pamiętaj! Jeśli nie chcesz w ciągu dnia czuć się zmęczony – zjedz pełnowartościowy obiad i nie zapomnij o kolacji 2-3 przed snem.
#FunduszeEuropejskie
Marzena Sobczuk-Puc
