
„Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta…, ta przedświąteczna „gorączka” stała się doskonałą okazją do zorganizowania CHARYTATYWNEGO KIERMASZU BOŻONARODZENIOWEGO.
Młodzież Technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z p. Marzeną Sobczuk-Puc postanowiła trochę tego magicznego i świątecznego zapachu wnieść do szkoły. Przez pięć dni, korzenny zapach pierników unosił się w powietrzu i wabił wszystkich uczniów całej szkoły prosto do pracowni gastronomicznej.
Taka praca to sama przyjemność, gdyż efekt przerósł oczekiwania wszystkich. Upieczono i udekorowano ponad 200 szt. pierniczków, które w mgnieniu oka znalazły swoich nabywców.
Uczniowie zajęć wykazali się ogromną pomysłowością, kreatywnością, wrażliwością oraz umiejętnością pracy w grupie.
Za liczną pomoc, chęci i kulinarne inspiracje z góry dziękuję.
Marzena Sobczuk-Puc