W naszym fachu nie ma strachu

W dniach 15 i 29 listopada wybrana młodzież Technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z p. Marzeną Sobczuk-Puc przygotowała catering dla Seniorów, którzy uczestniczyli w warsztatach komputerowych w naszej szkole.
Uczniowie na dwa spotkania przygotowali zarówno zimną jak i gorącą płytę w skład których wchodziły: vol au vent, bruschetta na pieczywie włoskim oraz bagietkach, kanapki dekoracyjne, pieczywka czosnkowo-ziołowe, kurczak na mixie sałat, tortelini z rukolą, zupa meksykańska, gnocchci w sosie mascarpone).
Do kawy i herbaty wypieczono ciasto wiewiórkę oraz przygotowano obwarzanki cynamonowe.
Każdy catering przygotowywany przez naszych uczniów wymagał długich i starannych przygotowań.
Młodzież chętnie podejmuje takie wyzwania, gdyż najlepiej uczyć się przez praktykę.

Marzena Sobczuk-Puc

Może Cię zainteresować...