
W listopadzie dla uczniów z Technikum (zawód technik żywienia i usług gastronomicznych) i Szkoły Branżowej I stopnia (zawód kucharz, cukiernik) odbył się kurs cukiernik. W kursie obejmującym 40 godzin udział wzięło 12 uczniów. Kurs odbył się w ramach projektu pt. ,,Droga do sukcesu. Szkoły Powiatu Rzeszowskiego bliżej rynku pracy” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie” Działanie nr 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.
PROGRAM KURSU:
- Podstawowe informacje o deserach
- Praktyczne przygotowanie poniższych deserów: Tiramisu, Panna cotta, Semifredo, Profiteroles, Tarta truskawkowa, Creme brulle, Tort Shwarwaldzki, Tort Sachera, Creme caramel, Suflet czekoladowy, Crepes suzette.
Kurs obejmował zajęcia praktyczne. Młodzież otrzymała certyfikaty na zakończenie zajęć.