Kurs cukiernik

W listopadzie dla uczniów z Technikum (zawód technik żywienia i usług gastronomicznych) i Szkoły Branżowej I stopnia (zawód kucharz, cukiernik) odbył się kurs cukiernik. W kursie obejmującym 40 godzin udział wzięło 12 uczniów. Kurs odbył się w ramach  projektu pt. ,,Droga do sukcesu. Szkoły Powiatu Rzeszowskiego bliżej rynku pracy” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie” Działanie nr 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.

PROGRAM KURSU:

  • Podstawowe informacje o deserach
  • Praktyczne przygotowanie poniższych deserów: Tiramisu, Panna cotta, Semifredo, Profiteroles, Tarta truskawkowa, Creme brulle, Tort Shwarwaldzki, Tort Sachera, Creme caramel, Suflet czekoladowy, Crepes suzette.

Kurs obejmował zajęcia praktyczne. Młodzież otrzymała certyfikaty na zakończenie zajęć.

Może Cię zainteresować...