„Gotujący Nauczyciele”

13 Października 2023 r. w naszej szkole odbyła się druga edycja kulinarna „Gotujący nauczyciele”, pod przewodnictwem p. Marzeny Sobczuk-Puc, która przygotowała receptury na następujące przystawki:
– vol-au-vent – paszteciki z nadzieniem słonym,
– wrap z warzywami,
– sałatkę meksykańską.
W zmaganiach wzięli udział wybrani nauczyciele oraz uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych w następujących składach:
– grupa pierwsza: p. Monika Piszcz (nauczyciel geografii, przedmiotów zawodowych), Adrian Rzeszutek (kl. 3aT), Liliana Bednarz (kl.2bt),
– grupa druga: p. Katarzyna Łyszczarz-Furtak (nauczyciel j. angielskiego, wdż), Anita Rusnarczyk, Weronika Baran (klasa 4bt),
– grupa trzecia: p. Artur Piecuch (nauczyciel przedmiotów zawodowych), Kacper Osetek, Wiktoria Cisek (kl.2bt).
Na wykonanie zadania i prezentację przygotowanych zakąsek, grupy miały 45 min.
Współpraca przebiegała w miłej i luźnej atmosferze, a efekty prac można zobaczyć w krótkiej fotorelacji.
Głównymi celami tej inicjatywy było: rozwijanie kompetencji społecznych i komunikacyjnych uczniów, integracja środowiska młodzieży z nauczycielami, którzy jak wiemy, dla uczniów są mentorami i przewodnikami, pokazują jak zdobywać wiedzę i umiejętności.
W tym dniu każdy wniósł swoją odmienną cząstkę, tworząc mieszankę różnorodności nie tylko na talerzu, ale poczucia humoru i dystansu do siebie.

Za udział w tym wydarzeniu wszystkim serdecznie dziękuję.

Marzena Sobczuk-Puc

Może Cię zainteresować...