szybki kontakt:ikona telefonu      ikona koperty

W dniach 29 stycznia, 04, 05, 06 oraz 28 lutego uczniowie naszej szkoły o kierunkach gastronomicznych, wzięli udział w spotkaniach z pracodawcą oraz wyjazdach studyjnych do przedsiębiorstw: Hotelu Blue Diamond w Jasionce, Restauracji Oranżeria w Rzeszowie oraz Restauracji Słoneczne Wzgórze w Raniżowie, w ramach projektu „Szkoła profesjonalnych kompetencji praktycznych” realizowanego przez Zespół Szkół w Sokołowie Małopolskim w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie”. Działanie nr 9.4 Poprawa, jakości kształcenia zawodowego.

Zapraszam wszystkich tegorocznych maturzystów do sprawdzenia swojej wiedzy z zakresu treści lektur obowiązujących do egzaminu maturalnego z języka polskiego. Na zwycięzców, jak zawsze, czekają wyjątkowe nagrody. Konkurs odbędzie się 20 marca 2019 r. o godz. 10.40 w sali 219. Serdecznie zapraszam. E. Dolecka-Rychel

W dniach 28 i 29 marca 2019 r. dla wszystkich uczniów naszej szkoły zostaną zorganizowane pokazy naukowe przez Centrum Nauki Kopernik z Warszawy.
Pokazy naukowo – techniczne będą obejmować:
- pokaz „Umysł Przyłapany”
- pokaz ,,Ciśnienie”
- Kopernik na kółkach
Szczegółowe informacje zostaną podane poszczególnym klasom w późniejszym terminie.

Dnia 8 marca 2019r. odbył się w naszej szkole kiermasz z okazji Dnia Kobiet. Na stoisku przygotowanym na I piętrze można było nabyć przepyszne czekoladowe muffinki, które przygotowali nasi uczniowie z technikum żywienia pod opieką p. Marzeny Sobczuk-Puc.
Dochód z kiermaszu w wysokości 300zł został przeznaczony na leczenie i rehabilitację 4-letniego Łukaszka, chorego na jedną z najcięższych wad serca HLHS.

Młodość, pasja i kreatywność – tak najkrócej można podsumować czwarte zajęcia kulinarne „KREATORZY SMAKU”, które odbyły się 6 marca 2019 r. w ZS w Sokołowie Młp., w ramach projektu „Szkoła profesjonalnych kompetencji zawodowych”.
Autorski program zajęć kulinarnych „KREATORZY SMAKU” dedykowany jest dla młodzieży kształcącej się w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych. Opiekunem grupy, a zarazem prowadzącym zajęcia kulinarne jest p. mgr inż. Marzena Sobczuk-Puc. 15 marca obchodzony jest dzień św. Klemensa. W tym dniu zawodowi cukiernicy i piekarze obchodzą swoje święto. Z tej okazji młodzież przygotowała świeże, pachnące słodkości, które zapachem wabiły niejedną osobę w szkole.

W dniu 7 marca 2019 roku podczas uroczystości 100 rocznicy śmierci Płk Leopolda Lisa Kuli w Rzeszowie strzelcy z całej Polski złożyli uroczyste przyrzeczenie. W obchodach wzięli udział przedstawiciele najwyższych władz Rzeczypospolitej, parlamentarzyści, przedstawiciele Samorządu Województwa, kombatanci, uczniowie, mieszkańcy Rzeszowa i okolic.

W dniu 05 marca 2019 r. w auli Zespołu Szkół nr 2 w Rzeszowie odbył się etap regionalny konkursu wiedzy o prawie pracy: „Poznaj swoje prawa w pracy”. Celem konkursu jest popularyzowanie wiedzy dotyczącej przepisów prawnej ochrony pracy, w tym przepisów bhp. W tym roku w konkursie wzięły udział 33 szkoły ponadgimnazjalne, które były reprezentowane przez 66 uczniów. Byli to przedstawiciele podkarpackich szkół biorących udział w programie edukacyjnym „Kultura bezpieczeństwa”. Po dokonaniu oceny testów składających się z 35 pytań i dogrywce komisja wyłoniła zwycięzców.

logoset EFS, Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności, Przejdź na zawodostwo, Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA

Zespół Szkół w Sokołowie Młp.

ul. Lubelska 37, 36-050 Sokołów Młp.
tel/fax: 17 7729 009
e-mail: zssokolow@wp.pl