Miło nam poinformować że uczniowie naszej szkoły zajęli pierwsze miejsce w finale Kampanii Edukacyjnej „Świadomy Swoich Praw” która polega na przygotowaniu i przedstawieniu symulacji rozprawy sądowej w postępowaniu karnym przez zespoły uczniów z Liceów Ogólnokształcących mniejszych miejscowości województwa podkarpackiego pod opieką studentów prawa. W rolę uczestników procesu karnego wcielili się: z klasy I LO: Aleksandra Zuba jako sędzia Sądu Rejonowego w Rzeszowie, Regina Smotryś jako prokurator, Karolina Flis jako pokrzywdzona, Monika Jaskuła oraz Patrycja Surdziel jako obrońcy, Ewelina Walicka oraz Agata Kania jako policjantki Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, Sylwia Waberska jako świadek, oraz uczniowie klasy I AT: Krystian Rzeszutek oraz Arkadiusz Węglarz jako oskarżeni. W tegorocznej kampanii wzięło udział 7 Liceów Ogólnokształcących z całego województwa podkarpackiego.
Dnia 28 kwietnia 2015 roku w Zespole Szkół w Sokołowie Młp. odbył się finał Wojewódzkiego Konkursu Wiedzy Normalizacyjnej. Organizatorem konkursu był Zespół Szkół w Sokołowie Młp. honorowy patronat nad konkursem objęli Polski Komitet Normalizacyjny oraz Starosta Rzeszowski. W spotkaniu podczas, którego odbył się finał konkursu udział wzięli: Wicestarosta p. Marek Sitarz, p. Adam Kozak Naczelnik Wydziału Społeczno-Oświatowego, dr inż. Zygmunt Niechoda przedstawiciela PKN, mgr inż. Paweł Górski, p. Dyrektor Antoni Kula, p. Wicedyrektor Anna Kolano, p. Renata Woś, p. Maria Zawada, oraz przedstawiciele i młodzież ze szkół, które brały udział w konkursie:
23 kwietnia 2015 r. w Zespole Szkół w Sokołowie Młp. zorganizowano kolejne zajęcia pozalekcyjne „Kuchnie Świata” w ramach projektu ,,Podkarpacie stawia na zawodowców”. Uczestniczyło w nich 8 uczniów kształcących się w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych. Tym razem uczniowie poznali jedną z najbardziej znanych i smacznych kuchni świata- kuchnię włoską. „Włoskie smaki” to przede wszystkim makarony, pizza na cienkim chrupiącym spodzie, sos boloński, risotto, gęsta zupa Minestra, ser mozzarella, parmezan, szynka parmeńska. Włosi to również wielcy miłośnicy łakoci i twórcy wspaniałych deserów.
W dniu 17.04.2015r. w godzinach popołudniowych uczniowie naszej szkoły, którzy osiągnęli w I półroczu najwyższe wyniki w nauce: Filip Jaskuła, Dorota Dul, Łucja Kuraś, Tomasz Kula oraz Wojciech Mrożkiewicz wraz z opiekunem, Panem Antonim Kulą, wyruszyli w daleką 5-dniową podróż. Razem z innymi uczestnikami z 9 szkół z powiatu rzeszowskiego kierowali się do Brukseli. Wyjazd został zorganizowany i sfinansowany przez Pana europosła Stanisława Ożoga.
W dniu 23.04.2015r. grupa uczniów technikum uczestniczyła w trzecim i zarazem (niestety) ostatnim w tym roku szkolnym spotkaniu z fizyką na Politechnice Rzeszowskiej w ramach projektu „Podkarpacie stawia na zawodowców”. Ideą warsztatów była popularyzacja fizyki i pomoc w jej zrozumieniu poprzez prezentację tematycznie dobranych, ciekawych, a nieraz wręcz fascynujących eksperymentów. Eksperymenty, które zostały przedstawione były trudne lub wręcz niemożliwe do wykonania w warunkach szkolnych, jak i takie, które przy pomocy najprostszych środków można wykonać w domu.
W dniu 17 kwietnia uczniowie klasy II LO naszej szkoły, brali udział w zajęciach warsztatowych organizowanych przez Strefę Młodzieży ze Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie. Młodzież spośród propozycji warsztatów, zainteresowała się tematem „Motywacja do nauki – jak ją w sobie odnaleźć i utrzymać niezbędną do nauki koncentrację.” Podczas warsztatów uczniowie dowiedzieli się w jaki sposób motywować się do nauki, stosując różnego rodzaju techniki do tego przeznaczone.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA