28 września 2019 roku, był jednym z ważniejszych dni obchodzonych w naszej Szkole.
Uroczystości Jubileuszowe zgromadziły liczne grono zaproszonych gości, byłych i obecnych pracowników, absolwentów i przyjaciół szkoły.
Przy okazji tak pięknej i niepowtarzalnej uroczystości pod opieką nauczycielek p. Marzeny Sobczuk-Puc i p. Moniki Piszcz uczniowie w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali wystawny serwis bufetowy.
„Jest tylko jeden sposób nauki – poprzez działanie” P. Coelho.
Aby potwierdzić te słowa, kulinarne arcydzieło zostało przygotowane z prawdziwą pasją, smakiem, pomysłowością i oryginalnością. Zakąski nie tylko cieszyły podniebienie, ale również oczy swym artystycznym wykonaniem. Pojawiły się takie specjały jak: półmisek wędlin, półmisek sera, liczne sałatki, tartinki i kanapki dekoracyjne, koreczki, paszteciki, pomidory faszerowane, śliwka w boczku, zawijana tortilla, ślimaczki szynkowe oraz pomidory z mozzarellą. Nie zabrakło również ciast, ciasteczek i innych deserów wśród których triumfowało tiramisu, panna cotta, malinowa chmurka, krem sułtański oraz sałatka owocowa.
Ważnym ogniwem w tym dniu byli przyszli technicy żywienia i kelnerzy, którzy z wielkim zaangażowaniem włączyli się w to wielkie przedsięwzięcie. Jestem dumna, że jest mi dane pracować wśród ludzi twórczych, kreatywnych, otwartych i wrażliwych. Wspomnieniom nie było końca przy filiżance kawy, herbaty i poczęstunku.
Marzena Sobczuk-Puc