szybki kontakt:ikona telefonu      ikona koperty

Na początku listopada odbyły się kolejne zajęcia kulinarne „KREATORZY SMAKÓW”, dzięki realizowanemu w tym roku projektowi „Szkoła profesjonalnych kompetencji zawodowych” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie” Działanie nr.9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.

Pod hasłem „no to klops” uczestnicy projektu przygotowali kilka potraw z mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego.
Artur Kościółek, Łukasz Zastawny i Marta Puzio - polędwiczkę wieprzową podaną na rösti
i puree z dyni,
Małgorzata Tabor, Magdalena Rodzeń, Karolina Ożóg - szparagi otulone w kurczaku i szynce parmeńskiej w sosie miodowo-musztardowym,
Paulina Socha, Kinga Tupaj – zapiekaną paprykę faszerowaną z ryżem i mięsem.
Patrycja Tupaj, Wiktoria Rosa, Wiktoria Piersiak wraz z panią Marzeną Sobczuk-Puc przygotowały gulasz dla uczestników Międzypowiatowego konkursu historycznego „ Drogi do wolności”.
Podczas sporządzania potraw młodzież wykorzystywała nowoczesne techniki kulinarne takie jak: technologia sous vide, pakowanie próżniowe oraz „finishing” w piecu konwekcyjno-parowym. Zdjęcia z wydarzenia do oglądnięcia z galerii.

Marzena Sobczuk-Puc

 

Szczęśliwy numerek:

Projekty:

logoset EFS, Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności, Przejdź na zawodostwo, Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA

Zespół Szkół w Sokołowie Młp.

ul. Lubelska 37, 36-050 Sokołów Młp.
tel/fax: 17 7729 009
e-mail: zssokolow@wp.pl