szybki kontakt:ikona telefonu      ikona koperty

12 12 inf 27 grudnia 2017 r. w ZS w Sokołowie Młp. odbyły się kolejne zajęcia kulinarne „KREATORZY SMAKÓW”, w ramach projektu „Szkoła profesjonalnych kompetencji zawodowych” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet IX „Jakość edukacji i kompetencji w regionie” Działanie nr.9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego. W zajęciach biorą udział uczennice z klasy IV AT; Paulina Krudysz, Klaudia Pietrońska, Katarzyna Tupaj, Anna Urban, oraz z klasy II aT; Kapuścińska Kinga, Karolina Mika, Rzeszutek Ewa, Stępień Monika.

 

12 12 inf 3W tym dniu młodzież przygotowała kilka włoskich, makaronowych specjałów takich jak:
- Tagliatelle w pomodoro z klopsami – klasyczny makaron w kształcie długich, płaskich wstążek z sosem pomidorowym z klopsikami,
- Farfalle (włoskie „motylki”) z kurczakiem w sosie z mascarpone,
- sałatkę drobiową z conchiglie rigate.
12 12 inf 4Ponadto uczennice przygotowały biszkopt genueński z kremem czekoladowym i karmelem.
Wypiekły tradycyjne bieszczadzkie prozaiki z masłami smakowymi (czosnkowym, chrzanowym, ziołowym i paprykowym), które miały być przedsmakiem EKOGALI 2017.
12 12 inf 5Zajęcia chodź bardzo długie i wyczerpujące, to jednak pełne dobrego smaku i 100% satysfakcji z wykonanego zadania.

Marzena Sobczuk-Puc

 

Szczęśliwy numerek:

Projekty:

logoset EFS, Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności, Przejdź na zawodostwo, Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA

Zespół Szkół w Sokołowie Młp.

ul. Lubelska 37, 36-050 Sokołów Młp.
tel/fax: 17 7729 009
e-mail: zssokolow@wp.pl