szybki kontakt:ikona telefonu      ikona koperty

21.09.2017 r. w ZS w Sokołowie Młp. odbyła się konferencja „Staże i praktyki szansą rozwoju zawodowego uczniów”.
W ramach zajęć uczniowie Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz ZSZ Kucharz wraz z nauczycielkami zawodu mgr inż. Marzeną Sobczuk-Puc i mgr inż. Moniką Piszcz przygotowali bufet szwedzki.

Polegał on na udostępnieniu gościom kilkunastu potraw, z których każdy gość mógł skomponować posiłek według własnych upodobań kulinarnych. Ponadto szwedzki stół jest popularną formą organizacji typowych spotkań biznesowych, konferencji czy przyjęć firmowych. Na głównym stole podano liczne słone przekąski jak: tartinki, kanapki dekoracyjne, liczne sałatki, koreczki serowe, deskę wędlin i serów, tortillę z łososiem wędzonym, śledzie, pomidory z mozzarellą, ślimaczki szynkowe z ciasta francuskiego, galaretki mięsne, paszteciki francuskie z ricottą oraz dipy. Wśród dań ciepłych dominował barszcz czerwony z pasztecikami oraz gulasz. Do kawy i herbaty nie zabrakło również ciast, ciasteczek oraz deserów (panna cotta kawowa i malinowa oraz tiramisu). Dla bardziej spragnionych przygotowano orzeźwiającą lemoniadę.
Przygotowany stół zaskakiwał wszystkich bogactwem potraw, smakiem, pomysłowością i oryginalnością. Potrawy nie tylko cieszyły podniebienie, ale również oczy swym artystycznym wykonaniem. Młodzież z wielkim zaangażowaniem włączyła się w to wielkie przedsięwzięcie. Za pomoc, chęci i kulinarne inspirację z góry dziękuję. Więcej zdjęć w galerii.

Marzena Sobczuk-Puc

 

Szczęśliwy numerek:

Projekty:

logoset EFS, Kapitał Ludzki Narodowa Strategia Spójności, Przejdź na zawodostwo, Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA

Zespół Szkół w Sokołowie Młp.

ul. Lubelska 37, 36-050 Sokołów Młp.
tel/fax: 17 7729 009
e-mail: zssokolow@wp.pl